Tips voor gevorderde Twitteraars

Twitter is een handige service en er gaat geen week voorbij dat het me opnieuw verbaast door zijn snelheid, zijn eenvoud van communicatie en zijn effectiviteit.

Ik ga hier niet helemaal Twitter opnieuw uit de doeken doen. Er bestaan prachtige blog of artikels over het hoe en waarom van Twitter. Recent las ik nog een zeer volledige en nuttige post op Lifehacking.nl over hoe je ‘kracht van Twitter leer gebruiken’. Een aanrader.

Mijn bedoeling is meer om hier even de aandacht te vestigen op de scherpe kantjes en ongemakken van Twitter, vooral voor gevorderde gebruikers en hen een paar tips te geven over hoe ik deze heb aangepakt. Ik beweer niet dat dit de beste aanpak of tools/services zijn en ik sta open voor jullie suggesties in de comments.

Ik heb alvast voor de volgende uitdagingen gestaan:

Hoe ga je om met de ruis? Maw hoe vind je de interessantste tweets terug? Hoe mis je geen belangrijk verhaal? Wordt er over jou of je firma getweet? Wat hebben je vrienden of collega’s getweet?

Met een goede client als Tweetdeck kom je al een heel eind. Ik heb een aantal specifieke interest/vrienden groepen aangemaakt om hun tweet beter te kunnen volgen.

Daarnaast kan je Search groepen aanmaken met je interesses of firmanaam. Ik heb alvast twee groepen aangemaakt van Getronics en Schalke.

Tenslotte heeft Tweetdeck bovendien een TwitScoop integratie, die je in één oogopslag toelaten de “buzz” van het moment te herkennen en in de discussie in te pikken.

Hoe beheer je je followers/following? Gaat je aantal followers achteruit? Zijn de twitteraars die je volgt (following) nog aktief? Kuis je regelmatig je following op?

Om een inschatting te hebben wie jou unfollowed bestond er vroeger Qwitter, maar deze service lijkt niet meer te werken en ik gebruik nu dan ook SocialToo. SocialToo stuurt je elke dag een overzichtelijk mailtje van al je nieuwe followers en quitters. Je kan instellen om dan automatisch zelf te unfollowen of te achterhalen of je door een follow scriptje bent gefetched.

Om je followers en following op een overzichtelijke manier te beheren gebruik ik Twitter Karma. Twitter Karma laat je toe om overzichtelijk te zien wie jou niet terug volgt en wie zijn Twitter account al lang niet meer heeft gebruikt. Ik denk dat je dit maandelijks eens moet doen, want Twitter groeit heel snel en er zijn ook regelmatig inactieve accounts.

Hoe beheer je de mailvloed van nieuwe followers?

Vooral als je meerdere twitter accounts beheert kan het aantal mails dat je dagelijk binnenkrijgt van nieuwe followers wel eens aardig oplopen. En ik zie je al vragen “Is dit nu een interessante aanwinst? Moet ik die ook volgen? Ik kan hier alleen maar Twimailer aanraden. Kijk maar even naar de demo van Twimailer.

Twimailer demo from jon on Vimeo.

Wil iemand je bereiken via Twitter en ben je niet online?

TWE2.com is een service die je toelaat notifcaties te krijgen per sms voor elke reply, direct message en/of zoekopdracht. Nu dat ik zeker weet dat TWE2.com zijn sms’en niet aanrekent, kan ik de dienst zonder schroom aanraden (ook al gebeurt het al eens dat er een sms niet doorkomt, maar wat wil je met een gratis services).

Ik kan alleen maar hopen dat deze tips een beetje nuttig kunnen zijn voor elke Twitteraar 😉

Please follow and like us:

8 thoughts on “Tips voor gevorderde Twitteraars”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.