Kom bij Màmà in de #Cucinamarangon

Als je in de buurt van Turnhout eens gezellig én lekker wilt eten, dan kan ik La Cucina van de familia Marangon aleen maar van harte aanraden.

De Cucinamarangon is een Italiaans restaurant in het hartje van Turnhout (met een score van 13 in de Gault Millau en twee vorkjes in de Michelin gids) op enkele honderden meters van de grote markt, waar je dan ook best je voertuig parkeert (2€/uur in de parkeermeter is niet goedkoop!). Het restaurant oogt van buiten niet speciaal, maar eenmaal binnen verandert dit snel. Na enkele stappen merk je al een klein wijnwinkeltje op en dit lijkt me een leuk initiatief, want de Cucinamarangon heeft een indrukwekkende wijnkaart (zo zal blijken).

De uit Genk afkomstige Italianen, die zich meer dan 20 jaar geleden in Turnhout vestigden, nemen je van het eerste moment met veel enthousiasme mee door een culinaire tocht. De inrichting heeft Venetiaanse invloeden en straalt heel wat warmte en gezelligheid uit. Liana Marangon doet de zaal, terwijl Fabio Marangon de keuken voor zijn rekening neemt. Ik kan je alvast meegeven dat beiden het met verve doen. Prachtig, het dynamisme waarmee deze vrouw je door de gerechten leidt.

We hebben ons laten verleiden voor het 4-gangen menu met aangepaste wijnen en dit is zeker een aanrader:

I. Sint-Jacobsvruchten “grill” / winterslaatje / pompoen / venkel / pijpajuin / radicchio / ansjovismayonaise
III.‘Tortelli’ / fazant / ragoût van boskampernoelies / origano / lopende knolselderpuree /
IV. Hertenkalfbiefstukje / groene kool / aardpeer / polenta / truffel / linzensaus / salie /
V. ‘Duizendblad’ / “Mandorlato” / amandelen / kastanjes / yoghurt & saffraanschuim /

De bordjes oogden mooi. De porties waren creatief en niet te groot en het was een ware reis van smaken. Zeer geslaagd, evenals het mooi pallet van aangepaste wijnen die zeer passend worden gekozen.

Hier zien ze me terug 😉

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.