Oneerlijke handelspraktijken bij Telenet?

telenet-logo Vandaag kreeg ik een telefoontje van Telenet! Een vriendelijke juffrouw had een beloning voor mij. Een beloning?

De juf: "Ja, U bent één van onze eerste en trouwste klanten met telefonie, TV én internet bij Telenet en daarom hebben we U uitgekozen en krijgt U als beloning voor uw trouw een gratis Digicorder! Met gratis installatie!"

Wat een geslijm.

Ik: "Gratis? Wat is de catch?"

De juf: "Niets. U betaalt 10€ minder per jaar dan vandaag en krijgt van ons gratis de Digicorder. Zelf niet de Digibox, maar de Digicorder."

Nu heb ik al een hard disk recorder sinds meer dan twee jaar en digitale TV (neen niet via TV Vlaanderen) via Satelliet, maar een gekregen paard moet je niet in de mond kijken of wel?

De juf: "Heeft U eigenlijk al uw korting  op uw telefonie aangevraagd? U hebt daar recht op, maar U moest het wel zelf aanvragen. Nu ik U toch aan de lijn zal ik dit even nazien. Ah, ik zie het al. U hebt die korting nog niet. Ik zal die even toepassen en U op het tarief Freephone plaatsen met gratis bellen na de uren."

Ik: "Maar ik bel niet veel. Is dit echt wel goedkoper?"

De juf: "Ja, effectief en U kan er nu gebruik van maken. En ik zal U ineens op onze Turbonet internet abonnement zetten en dan heeft U de beste performantie en 35Gb basisvolume."

Ik zit nu al met Expressnet Plus, de op één na hoogste snelheid, maar als hun vrijgevigheid geen grenzen kent, dan doen ze maar. Wellicht heb ik die bandbreedte ook wel nodig met die digitale TV.

De Juf: " U krijgt dit van mij allemaal nog even toegestuurd om rustig na te lezen. Nog even een datum voor de levering en installatie van uw Digicorder afspreken en U bent gesteld."

Enkele ogenblikken landen twee mails in mijn inbox.

Beste klant,

Op 27-11-2007 registreerden wij uw productwijziging. U had een Basis-lijn met als tariefplan Telenet Spaarbellen. Vanaf 27-11-2007 stapt u over op een Basis-lijn met als tariefplan Telenet FreePhone. U betaalt dan 17,34 euro per maand.

In bijlage vindt u een exemplaar van de algemene voorwaarden van toepassing op Telenet Telefonie. In afwijking van deze algemene voorwaarden treedt de nieuwe overeenkomst in werking op 27-11-2007.

Bedankt voor uw vertrouwen in Telenet en alvast veel belplezier.

Telenet klantendienst

17,34€!?!?! Wat is da? Ik betaal nu 12.64€/maand en bel gemiddeld voor 1 à 3 €!

En daar is de volgende mail al.

Beste klant,

Via deze mail bevestigen wij dat u op 27-11-2007 uw internetabonnement ExpressNet Plus wijzigde.

Vanaf nu is uw product TurboNet voor 61,32 euro per maand.*

Uw maandelijkse basisvolume bedraagt 35.0 Gb.

Om de papierberg te verkleinen, versturen wij de algemene voorwaarden niet meer automatisch. Die voorwaarden ontving u al toen u Telenet-klant werd en zijn dus ook van toepassing op Telenet Internet. Wilt u de voorwaarden toch opnieuw raadplegen? Surf dan naar http://voorwaarden.telenet.be of neem contact op met onze Klantendienst op het nummer 015 66 66 66.

Bedankt voor uw vertrouwen in Telenet en alvast veel surfplezier.

Telenet Klantendienst

Lap! Ik betaalde tot nu toe 42,91€ per maand en nu 61.32€? Ik ben onmiddelijk naar MijnTelenet pagina gegaan en heb de internetconnectie gedowngrade, tot tweemaal toe, maar blijkbaar wordt het niet herkend, want alles blijft het oude.

Ik heb me toch wel in de luren laten leggen zeker door één van de oudste truks uit de telesales doos. En dan nog wel door Telenet. Mijn vertrouwen is beschaamd. Onderaan de mails staat

De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien.

Dat zullen we nog wel zien. Ik heb een klachtenmail naar Telenet gestuurd en als ze dit verhaal niet rechttrekken, dan zijn ze hun trouwe klant kwijt en wel helemaal!

Je bent dus gewaarschuwd. Ook Telenet schuwt dit soort van praktijken niet en schrikt er niet van terug om zijn klanten dingen aan te smeren door foute beloften te maken en te liegen en bedriegen. Foei!

Ik ken heel wat volk bij Telenet en het is nog steeds mijn overtuiging dat Telenet klantentevredenheid hoog in het vaandel houdt en dit soort van korte termijn denken of klantenmisleiding niet laat primeren op lange termijn satisfactie en dit soort van bad publicity kan missen als kiespijn. Ovetuig me Telenet!

Ik heb ondertussen mijn beklag gedaan op Twitter, Pownce, Plaxo en Facebook en we zullen eens zien hoe snel de reactie komt!

Please follow and like us:

15 thoughts on “Oneerlijke handelspraktijken bij Telenet?”

 1. hmmm, volgens mij hebben ze je op een pack gezet, en tellen die individuele prijzen niet meer… geen idee waarom ze je die mails gestuurd hebben dan.<br/><br/>volgens telenet's website zou je dan ofwel 50€ (http://telenet.be/466/0/1/nl/thuis/packs/internet…ofwel 65€ (http://telenet.be/467/0/1/nl/thuis/packs/internet…moeten betalen voor hun telefonie internet digitale televisie mobiel (optioneel). <br/><br/>in het eerste geval zou je dan eigenlijk 5 euro minder betalen per maand, in het tweede geval 10 euro meer.

 2. als men me een pack wilt aanbieden mag men dit ook zo vermelden. En zoals je al aangeeft, dat blijkt niet uit hun mails. ovendien zat mobiel niet in het pakket.<br/><br/>Telenet zal wel terugkomen op dit verhaal en hopelijk voor meer duidelijkheid zorgen, want momenteel voel ik me wat bedrogen :(<br/><br/>Ik hou jullie op de hoogte

 3. Dit is gewoon een telesales madame die in een geoutsourct callcenter haar dagelijks quotum verse klanten zit te halen. Niks vreemd aan, noch is dat oplichterij. <br/><br/>Het domme is dat u er zich aan laat vangen zoals u zelf aangeeft in uw blogpost. Een simpele neen had deze madame afgewimpeld.<br/><br/>Een wijze les dus en prent het goed in uw oren: gratis, dat bestaat niet. Ook al wil Steve Stevaert u anders doen geloven 🙂

 4. hmmm, volgens mij hebben ze je op een pack gezet, en tellen die individuele prijzen niet meer… geen idee waarom ze je die mails gestuurd hebben dan.

  volgens telenet’s website zou je dan ofwel 50€ (http://telenet.be/466/0/1/nl/thuis/packs/internet-telefonie-televisie/standard-digipack.html) ofwel 65€ (http://telenet.be/467/0/1/nl/thuis/packs/internet-telefonie-televisie/top-digipack.html) moeten betalen voor hun telefonie + internet + digitale televisie + mobiel (optioneel).

  in het eerste geval zou je dan eigenlijk 5 euro minder betalen per maand, in het tweede geval 10 euro meer.

 5. als men me een pack wilt aanbieden mag men dit ook zo vermelden. En zoals je al aangeeft, dat blijkt niet uit hun mails. ovendien zat mobiel niet in het pakket.

  Telenet zal wel terugkomen op dit verhaal en hopelijk voor meer duidelijkheid zorgen, want momenteel voel ik me wat bedrogen 🙁

  Ik hou jullie op de hoogte

 6. Dit is gewoon een telesales madame die in een geoutsourct callcenter haar dagelijks quotum verse klanten zit te halen. Niks vreemd aan, noch is dat oplichterij.

  Het domme is dat u er zich aan laat vangen zoals u zelf aangeeft in uw blogpost. Een simpele neen had deze madame afgewimpeld.

  Een wijze les dus en prent het goed in uw oren: gratis, dat bestaat niet. Ook al wil Steve Stevaert u anders doen geloven 🙂

 7. @luc: de installatie is goed verlopen vandaag. De technieker had wel wat vertraging, maar heeft die volgens mij hier weer goedgemaakt ;)<br/>Mijn installatie was gratis, evenals de digicorder. Zit blijkbaar in het top digipakket.

 8. mmm, verwondert me. Er is echt geen lijn in te trekken. Ik heb mijn instalatie geweigerd omdat ik 125 euro moest betalen om de draad via de kruipkelder te laten gaan. Gewoon over de vloer leggen ( letterlijk) was inbegrepen. Niemand had daar iets van gezegd. Heb dan ok nog hun kwlaliteis controle aan de lijn gehad die me diets makte dat dit niet inbegerepen was, dat ik adn maar de draad meost oprollen, en of ik nou eigenlijk wel begreep dat ik 400 euro gartis kreeg ( weet neit vanwaar dat komt). Ik vond het allemaalerg intimiderent, en heb er van afgezien.<br/>Luc

 9. en hoe is de instalatatie verlopen van de digicorder. Bij mij vroeg me 125 euro insatlatie kosten. Bij jou ook? Luc

 10. @luc: de installatie is goed verlopen vandaag. De technieker had wel wat vertraging, maar heeft die volgens mij hier weer goedgemaakt 😉
  Mijn installatie was gratis, evenals de digicorder. Zit blijkbaar in het top digipakket.

 11. @luc : ik heb het huis destijds volledig geprecableerd. Maw de modem staat in mijn bureau en van daaruit vertrekken er utp kabels naar alle vertrekken. Er is dus geen kabel moeten bijgetrokken worden en het geheel heeft misschien 15′ geduurd.

 12. mmm, verwondert me. Er is echt geen lijn in te trekken. Ik heb mijn instalatie geweigerd omdat ik 125 euro moest betalen om de draad via de kruipkelder te laten gaan. Gewoon over de vloer leggen ( letterlijk) was inbegrepen. Niemand had daar iets van gezegd. Heb dan ok nog hun kwlaliteis controle aan de lijn gehad die me diets makte dat dit niet inbegerepen was, dat ik adn maar de draad meost oprollen, en of ik nou eigenlijk wel begreep dat ik 400 euro gartis kreeg ( weet neit vanwaar dat komt). Ik vond het allemaalerg intimiderent, en heb er van afgezien.Luc

 13. ah, ok begrepen. Ik ga toch een klacht indienen bij Telenet. Je weet maar nooit, en als je niks zegt weten ze ook niet. Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.