Plantronics Marque M155–stijlvol

De bluetooth headset, Marque M155 van Plantronics, is de eerste headset (uit een reeks van 6) die ik getest heb (en laten testen heb).

Zoals reeds eerder aangeven ga ik hier geen specs afratelen, die zijn beter beschreven op de site van Plantronics, maar wil ik over het gebruik(sgemak) hebben en aantal opvallende kenmerken.

Voor ik mijn eigen mening ga geven, laat ik graag mijn schoonzus, Hilde, even aan woord om haar ervaringen te verwoorden:

Dag Peter

Ik loop vandaag al de hele dag met de Marque M155 in mijn oor en de conclusie hier is heel erg positief. Het moeilijkste was nog die headset uit zijn (overigens mooie) doosje krijgen. Maar daarna : piece of cake.

De keuze van het oortje was nog even zoeken : uiteindelijk ben ik voor de small gegaan. wel enorm handig dat er 3 maten bijzitten. De bijgeleverde usb-lader is ook een zegen : een iMac heeft nu eenmaal niet zoveel usb ingangen maar terwijl de headset oplaadt, kan je toch die usb poort vrolijk verder gebruiken Echt een vondst.

Ik heb een iphone 4 dus ik heb die free app MyHeadset van de itunes app store gedownloaded. Ik volgde de instructies onder ‘first pairing’. Het begon met ‘zet de headset op’. Heel informatief vind ik dat die headset vertelt hoelang je nog kan bellen voordat de batterij plat is en hij meldde ook meteen dat het aan het pairen was. (de led was idd rood/wit aan het knipperen) Maar daarna complete stilte. Ik dacht instructies te krijgen zoals het in stap 3 stond maar dat was niet zo. Geen technisch probleem zo bleek : Frank had de headset al eens opgezet terwijl die oplaadde dus vermoedelijk waren de eerste instructies toen al gegeven.

Ik ben dan maar gewoon via de Settings van mijn iphone gegaan waar de headset al mooi tussen de bluetooth devices stond. 1 tap later kreeg ik van de headset de boodschap "connected" en het spel kon beginnen.

Ik heb ondertussen enkel met voice control gewerkt zowel van de headset als van de iphone en het werkt prima : opnemen (answer), bellen (call Frank mobile) enzovoort. De kwaliteit van het geluid is uitstekend, zelfs muziek luisteren (via spotify en de Q music app) is een leuke ervaring.

Wat me ook beviel, is de voice recording waarbij je meteen het audioclipje kan emailen. Dat ga ik zelfs professioneel gebruiken, daar ben ik zeker van.

De connectie werd pas verbroken toen ik ongeveer 10 m van mijn gsm verwijderd was : gsm binnen en ik in de tuin. Binnenshuis verlies ik op geen enkel moment de connectie, zelfs al ben ik meer dan 10m verwijderd. Ook weer leuk : de headset vertelt je dat de connectie weg is en connecteert zelf terug zodra dat kan en zegt dat dan ook weer.

Wat me nu nog intrigeert is de Vocalyst die in de MyHeadset app wordt vermeld. Alleen : een activatiecode heb ik daarvoor niet dus pech. Zonder dat is die headset eigenlijk al amazing enough.

Thank you Plantronics zou ik zo zeggen.

Hilde

Hilde is heel volledig geweest, maar misschien nog kort dit:

De Marque M155 kost 50-60€ en is opvallend stijlvol en elegant. Hij is klein en compact.

Het toestel is beschikbaar in het wit of het zwart en zit zeer comfortabel (omdat je je eigen oorstukje kan kiezen) en valt niet makkelijk uit je oor. Het (bluetooth) pairen ging zeer vlot en door zijn multipoint technology kan je tot twee toestellen simultaan verbinden. Handig als je twee toestellen hebt of een laptop met bluetooth (en Lync of Skype en dergelijke).

De Vocalyst app laat je toe om een nummer te bellen en er via commando’s een tweet mee te versturen, een facebook status update te doen of sms te dicteren, etc … Een eerste jaar is de service gratis. Je registreert met een bijgeleverde activatiecode of stuurt een kort mailtje naar vocalyst_support@dial2do.com. Persoonlijk geloof ik niet zo in dit model en wil ik hiervoor niet steeds bellen. Maar test het even uit en oordeel zelf.

Een app, die ik wel super vind, is de Vocalyst sms reader app. Handig als je in de wagen zit en niet met je smartphone wil prutsen. Vocalyst sms reader leest je gewoon de sms even voor. Leuk.

Het geluid van M155 is zeer degelijk. Bedenk dat het geen ruisonderdrukking heeft en daarom vooral voor binnen het meest geschikt lijkt.

Wie zoekt naar een stijlvolle, compacte en betaalbare headset voor je Smartphone is met de Plantronics Marque M155 zeker goed gesteld!

Bedankt Hilde om te willen testen!

Please follow and like us:

One thought on “Plantronics Marque M155–stijlvol”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.