Plantronics Voyager Pro HD en UC–professioneel

De eerste twee pics zijn de Voyager Pro HD. De volgende twee de Voyager Pro UC v2.

Vorige keer testte ik de Marque M155 van Plantronics. Daar waar de M155 vooral gracieus en stijlvol is, is de Voyager Pro bluetooth headset vooral gefocussed op kwaliteit. Zowel qua draagcomfort als qua geluidskwaliteit.

In 2009 testte ik de Voyager Pro al, maar Plantronics heeft het toestel duidelijk geperfectioneerd.

De batterij gaat 6 uur mee en – zoals met de M155 – geef de Voyager met voice alerts aan hoeveel talk time je nog hebt, evenals volume, en de connectie(verlies) met je bluetooth toestel. Ook hier kan je tot twee toestellen terzelfdertijd connecteren. Ideaal om je PC en Smartphone terzelfdertijd te bedienen zonder je oortje te moeten afzetten.

Daarnaast is de Voyager Pro UC v2 geoptimaliseerd voor het gebruik met Unified Communication toepassingen. Ik heb het getest met Lync/OCS van Microsoft (maar het werkt ook met Skype, iTunes, Cisco en andere UC toepassingen) en dat werkt uitstekend. Er is ook een BT300M bluetooth (met USB interface) zendertje meegeleverd. Dit zendertje werkt zowel met de Voyager Pro HD, UC alsook de M155.

De grootste vernieuwing lijkt me echter de SmartSensor technology die voelt of je het oortje draagt (alleen Voyager) en de call doorrouteert naar je PC (Lync) of je Smartphone (mobile call). Van zodra je het oortje opzet herkent het toestel dit en kan je via bluetooth bellen. Handig toch.

De Voyager werkt ook met Vocalyst (en SMS reader) en Myheadset app (zie M155 review) op Android en heeft een handige Windows app.

Prijzen? De HD versie kost 99$, de UC versie 199$. Een goede investering lijkt me!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.