Wij zijn met vakantie

100_3504 Ik had al op mijn facebook gemeld dat we een tijdje niet op Twitter of Facebook gingen zijn, maar dat was zonder de Wifi op de camping gerekend. Leuke kans dus om in het verlof toch nog wat te laten horen aan het thuisfront. Ook onze housesitter zal blij zijn te weten wat we allemaal doen.

We vertrokken woensdagmorgen om 3 uur. Na een vlotte rit en zonder enige drukte op de baan waren we om 14 uur al ter plaatse aan onze camping “Domaine du Club Colombier” in Fréjus. Best vlotjes voor 1200 km… De kinderen hielden de temperatuursstijging in het oog. We vertrokken met 14 graden en ter plaatse was het 34 graden (in de schaduw). Niet erg, we kwamen voor de zon!! Kurt en Jessy arriveerden een kwartiertje na ons. Wat een timing.

Bij het inchecken zou al snel blijken dat de (wegwerp)lakens van de camping niet echt ons ding waren. De eerste nacht wisten we al snel dat we die geen twee weken zouden gebruiken. Het eerste op ons lijstje voor de winkel was al genoteerd. Na het inchecken en uitpakken was er nog tijd voor een verkenning van het zwembad. 600m² zwemparadijs voor jong en oud met glijbanen en Stella van het vat (5€/pint).

Een volgende verrassing was dat we onze BBQ voor niets hadden meegebracht. Veiligheid voorop in de streek! Een BBQ op gas kan je huren voor €5 per avond. Daar zullen we wel met de vrienden een paar maal gebruik van maken. Geen houtskool wegens brandgevaar, gelukkig kunnen we Marc en Ann, die nakomen, nog laten weten, dat ze die van hun kunnen thuis laten, maar dat een steengrill welkom is. Ze brengen er enkele mee. Yes!

De tweede dag is traditionele familie aankoopdag (in de Carrefour). Waarom men bij al die supermarchés de inritten voor de parking maar op 2.10m plaatst zal me een raadsel zijn, maar ik blijf ermee sukkelen, want met mijn Thule bak op het dak is de wagen bijna 2.20m hoog. Na de gezellige drukte is het dan ook tijd om te gaan verkoelen in het zwembad. De temperatuur blijft ruim in de dertig graden en ik denk dat ze ons veel in het zwembad gaan aantreffen. 😉

We zullen trachten om regelmatig wat nieuws te posten op de blog en wat foto’s naar Flickr door te zetten. Enjoy 😉

Please follow and like us:

2 thoughts on “Wij zijn met vakantie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.