Zwoegen in het Massif de l’Esterel

100_3619 Alle jaren, sinds we met de kinderen naar de Belgische kust gingen, hebben we de afspraak dat we een dag iets voor hen doen (meestal strand of zwembad) en dat de volgende dag dan een uitstap op de agenda staat. We proberen het voor iedereen interessant te houden, maar dat is niet altijd even makkelijk.

Zo ook de derde dag van ons verblijf in Fréjus. We zouden via St-Raphaël de prachtige kustlijn afrijden via de Route du Pic de l’Ours naar het Massif de l’Esterel. Daar hadden we de wandeling van de Cap-Roux gepland. De trip (heen en terug) zou ongeveer 2u30 duren om de beklimming van de Col du Cap-Roux te realiseren. 100_3634

We starten om 13u aan de camping en zouden aan de voet van de Cap-Roux picknicken (kwestie van krachten op te doen voor de klim). De flessen water waren gevuld, want de zon stond hoog en brandde onverbiddelijk. We zouden echter de verkwikkende bron van Sainte Baume op onze weg vinden met fris drinkbaar water en daar keek alvast iedereen naar uit.

Na een klim van bijna 1,5u bereikten we de top, maar hadden we nergens de bewuste bron kunnen besporen. We genoten echter van het fantastische uitzicht vanop de top (453m) over het massief aan de ene zijde en de vele bootjes in het azuurblauwe water en in de verte het mooie aanzicht van St Raphaël (Argay) en Cannes aan de andere zijde.

100_3650 Kletsnat van het zweet en bijna door onze hele voorraad aan water zetten we de afdaling in en ontdekten – tot grote vreugde van iedereen – de eerder gemiste bron van Sainte Baume. Na een verdiende verfrissing en de belofte van een ijsje later op de dag trokken we vermoeid terug naar de camping.

Na een stevige hap thuis en een verkwikkende douche vertrokken we voor het beloofde ijsje richting Fréjus-Plage. Elke vrijdagavond is het avondmarkt en vuurwerk (om 22.30u) waardoor het er krioelde van het volk, maar we slaagden erin voor 24u terug op de camping te zijn (of de wagen blijft onverbiddellijk buiten).

De kids gingen zonder zuchten in bed, want ze weten dat het morgen terug hun dag is 😉

Meer foto’s op Flickr.

Morgen komen Marc en Ann toe en zijn we compleet. We zullen alvast het restaurant op de camping voor ‘s avonds (voor 14) inplannen, want we moeten onze wilde verhalen en eerste indrukken van de camping en Fréjus alvast aan hen kwijt.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.