Zit jij in de onthewayout list op Facebook?

Zit jij op Facebook?

Hoeveel van je vrienden hebben de laatste 6 maanden niets meer op Facebook gezet?

Hoeveel van je vrienden hebben nog steeds geen profielfoto?

Hoeveel van je vrienden hebben hun prikbord afgezet voor jou?

Hoeveel van je vrienden hebben nog nooit een bericht van je geliked of geantwoord op je verjaardagswensen?

Werk jij ook met lijsten waarin je je verschillende type van vrienden onderbrengt? En dan geef je aan elke lijst verschillende rechten of privacy settings?

Ik vraag niet veel vrienden … ik wordt liever zelf gevraagd … dit lijkt me oprechter. Heb jij ook soms het gevoel in een lijstje te zitten bij sommige van je vrienden zonder dat je enige rechten hebt? Of dat sommigen van je vrienden zich – om welke reden dan ook – verplicht hebben gevoelt een Facebook profile aan te maken, maar zich hier eigenlijk niet thuis voelen? Eerlijk? Ik heb meer respect voor mensen die bewust die stap niet zetten, hun profile opdoeken of aangeven dat ze je niet als vriend willen! Doen! Leer (social) netwerken!

Ik heb 287 vrienden op Facebook en 81 van hen horen in één van de boven beschreven categorieën thuis. Ik heb ze alle 81 in een lijst gestoken “onthewayout”. Niet duidelijk genoeg? Welke relatie hebben we? Wat is deze relatie waard en wat wil je doen op Facebook om ze te onderhouden? Virtuele of online vriendschappen moet je, even goed als echte, onderhouden. Unfriend me maar als je op die vraag niet kan antwoorden.

Denk je in die lijst te zitten en heb je een goede reden om toch mijn Facebook vriend te willen blijven? Geef ze me, want binnen 6 maand maak ik deze lijst weer leeg …

Please follow and like us:

3 thoughts on “Zit jij in de onthewayout list op Facebook?”

 1. 81 is wel echt veel hé Peter. Ik unfriend ook, maar meestal zo met de tien of twintig tegelijk. De redenen zijn meestal: niks communicatie (zij lezen wel maar delen niks) ofwel als blijkt dat we echt niets gemeen hebben of als ik na 20 updates me afvraag 'waarover hebt ge nu eigenlijk?'….

 2. Ik erger me aan hyprocrisie (zet die maar in een lijstje zonder rechten). Aanvaard dan mijn vriendschap op Facebook niet of laat me weten wat je stoort!
  En dan heb je die vrienden die al jaren geen profielfoto hebben 🙁 #zinloos
  En tenslotte, de grootste groep, die Facebook al de rug hebben toegekeerd of gewoon passief aanwezig zijn en zelf nooit iets schrijven of liken … planten dus
  Versta me niet verkeerd, deze mensen kunnen veel voor me betekenen, omdat het soms echte vrienden, collega's of schoolvrienden zijn, maar niet op Facebook …
  Aan te veel content, herhalingen of rare zaken (videos of spelletjes) erger ik me eigenlijk niet echt, maar wel dat iemand niet begrijpt waar het om gaat op Facebook. Being social …
  My recent post Wat moet je met Google+?

 3. Ik ben op facebook en ik heb 640 vrienden en ik weet niet eens allemaal. Sommige zijn mijn vrienden en familie en sommige zijn gewoon mensen die ik weet gewoon van het internet. Het was een goede zaak echter, sinds we voor vreemde culturen te leren ook alleen uit het hebben van een vriend op facebook.
  My recent post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.